manga_preview
Boruto TBV 07

Kyuubi: Devítiocasý démon

kyuubi_by_maplefur.png

Kyuubi, celým označením Kyuubi no Youko (九尾の妖狐), vlastním jménem Kurama (九喇嘛), je nejsilnějším ze všech bijuu (ocasých démonů). Svými ocasy může snadno ničit lesy, vyvolávat tsunami a drtit hory. Kyuubi napadl Listovou, když byl Naruto miminko, a Namikaze Minato, Čtvrtý Hokage, obětoval svůj život, aby Kyuubiho zastavil a zapečetil do malého dítěte, právě Uzumaki Naruta.
Kyuubi znamená "devítiocasý" a Youko znamená "kouzelná liška". Kurama pak 九 (devět) 喇嘛 (láma) - láma = nejvyšší představený buddhistického učení.

malinký Kyuubi Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhDevítiocasý se zrodil Hagoromovým rozdělením Juubiho chakry na devět dílů a bylo mu dáno jméno Kurama. Když Poustevník zestárl a nemohl již déle sloužit jako Juubiho schránka (jinchuuriki), rozdělil Juubiho na ocasé bytosti a vysvětlil jim, že jejich pouto trvá i přes vzdálenost, jež je bude dělit. Vyslovil přání, aby se jednoho dne znovu spojily a nalezly někoho, kdo jim ukáže pravou podstatu jejich síly.
Po Poustevníkově smrti se démoni rozdělili po světě a postupně byli pochytáni shinobi; Kyuubi se nakonec dostal do držení Skryté Listové, poražen Senju Hashiramou, kde byl postupně předáván z generace na generaci vybraným kandidátům.

Kyuubiho osud je těsně spjatý s osudem jeho jinchuuriki; Naruta. Naruto o svém nájemníkovi dlouho nevěděl, jelikož Třetí Hokage to zakázal chlapci sdělovat, a tak ani netušil, proč jej vesničani nesnáší a odhání ho. Teprve později zjistil, že má v sobě démona, který kdysi velmi poničil Listovou vesnici a zabil mnoho konožanů. Lidé se báli démona v něm a jeho samotného měli za démona též.
Zřejmě však věděl, že je trochu jiný. Narutova zranění se vždy velmi rychle hojila, právě díky Kyuubiho moci. Později z něho dokonce začala Kyuubiho síla tryskat ve velkém, často po nějakém emočně velmi vypjatém zážitku, a Naruto se pak nedokázal kontrolovat, většinou byl agresivní a nebezpečný. Přesto se té schopnosti snaží trochu využívat, dokud ho Sannin Jiraiya nenaučil, jak sestoupit do svého podvědomí. Naruto se poprvé setkal s Kyuubim, uviděl, co v sobě má, a přesvědčil ho, aby mu dal chakru navíc, když potřebuje.

„Hele, ty blbá liško! Nechávám tě ve svým těle, takže mi půjčíš svou chakru jako nájemný!“

KYUUBIKyuubiho Narutova odvaha pobavila a chakru mu dal, avšak nutno podotknout, že chránil i sebe. Větší množství chakry Narutovi dovoluje provádět větší množství stínových klonů a také přivolat přímo Žabího šéfa Gamabuntu. Když pak na pozadí chuuninských zkoušek bojoval Naruto s Gaarou a měl si na Gamabuntovo pobídnutí představit něco s drápy a tesáky, vzpomněl si Naruto na Kyuubiho... Spolu s Žabím šéfem na sebe tedy vzali podobu Devítiocasého, což Jednoocasého Shukaka ohromilo.
Naruto jednou Kyuubimu slíbil, že mu pomůže zbavit se nenávisti.
Kyuubi je velmi inteligentní a také sarkastický... A hrdý. Jednou se zdál dokonce naštvaný, že Naruto odmítl jeho sílu. Kyuubi se za každou cenu snaží zachránit svůj život, který je propojený s Narutovým, a tak vždy, když je Naruto ve velkém nebezpečí, propůjčí mu svoji chakru. Je však ochotný Naruta i zranit, pokud by ten neposlouchal jeho příkazy. Přestože se snaží Narutovi v nebezpečných situacích pomoci, naopak ho svou velkou silou zraňuje, příkladem je Narutovo běsnění v proměně se čtyřmi ocasy.
Kyuubiho zášť k lidem přirozeně od počátku nepochází z jeho nitra, ale vyplynula až z nenávistného chování lidí, kteří se ho za jeho život pokoušeli polapit, báli se ho a přistupovali k němu jako k bestii. Kyuubi tak zahořkl a odmítal lidem dále důvěřovat.

Zločinecká organizace jménem Akatsuki projevila o Kyuubiho zájem stejně o další jiné démony, které chtěla využít ke svým vlastním cílům. Kyuubiho se jim však spolu s Osmiocasým získat nepodařilo.

naruto a kyubiKyuubi se v Shippuudenu pokoušel třikrát o útěk. Poprvé v Narutě boji proti Orochimarovi, kdy Narutovi narostly celkem čtyři ocasy a kdyby Yamato Naruta nezastavil, objevovaly by se další a Kyuubi by se pravděpodobně dostal na svobodu. Podruhé při setkání se Sasukem, když Kyuubi nabízel Narutovi svou sílu a na oplátku žádal, aby uvolnil pečeť, která ho uvnitř něho drží. Tento plán ale selhal, protože se uvnitř Naruta objevil Sasuke a Narutovu touhu potlačil. Potřetí během Narutova tréninku Fuuton: Rasen Shuriken; Kyuubiho chakra se uvolnila do jednoho z klonů. Není známo, proč to Kyuubi udělal, ale zřejmě se pokusil o útěk i takto.
V Shippuudenu, tedy po Narutově dlouhém tréninku s Jiraiyou, Jiraiya zmiňuje, že pečeť začíná slábnout, čímž by se dalo vysvětlit, proč se Naruto Kyuubiho stále méně odolává a Kyuubiho síla do Naruta uniká mnohem častěji než v první části příběhu. I sebemenší Narutova frustrace vyvolá únik Kyuubiho chakry.

Ve fillerech s Chrámem Ohně, Naruto, Sakura, Sai a Yamato jsou vysláni na misi, aby prošetřili záhadné vykrádání hrobek Dvanácti Strážných ninjů. Zatímco probíhá vyšetřování, tak Naruto se setká s mladým mnichem jménem Sora. V průběhu filleru je ukázano, že Sora má v sobě zbytky Kyuubiho Chakry a je Pseudo-Jinchuuriki schopný vytvářet démoní plášt podobně jako Naruto.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMinato zapečetil Kyuubiho chakru na dvě poloviny. Jednu polovinu do Naruta a Naruto k ní má přístup a druhou polovinu do svitku, který se dá uvolnit jen žabím klíčem, který vlastní Jiraiya.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhTaké se zdá, že Kyuubi odmítá Fukasaku, když se snaží sloučit s Narutem během jeho tréninku Senjutsu. Dá se předpokládat, že Kyuubi nechce Fukasaku přijmout, protože chce, aby se Naruto spoléhal pouze na jeho chakru.

Kyuubi

Aktivita v Narutovi

Vzhledem k tomu, že je Naruto Jinchuuriki, tak má zrychlené uzdravování, bezkonkurenční vytrvalost a rychlost, velkou sílu a přístup k neomezené Čakře Kyuubiho. Tato démoní čakra umožnuje Narutovi vytvářet velké množství klonů a pomáhá mu při jeho Kuchiyose no Jutsu (Přivolávací technika). Naruto je schopen přivolat Gamabuntu, což je obvykle možné na úrovni Jounina/Kageho a vyžaduje to velké množství chakry, podle toho, jaké stvoření se přivolává.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNa začátku Čtvrté války shinobi je Naruto poslán na Zvířecí ostrov, aby si Kyuubiho podmanil a naučil se používat jeho sílu. Během války Kyuubi sledoval Narutovo počínání, a když se blonďáček pokusil zachránit čtyřocasého démona, uvěřil i lišák, že to celé myslí vážně.

568. kapitola mangy, konožský překlad:
Madara: Kyuubi, nejsi víc než stín... Jen zbytek energie, která kdysi tvořila jeden celek!
Hashirama: Kyuubi, tvá síla je příliš veliká... Je mi líto, ale nemohu ti nechat svobodu.
Mito: Tvá síla plodí jen nenávist. Uvnitř mě nalezneš pokoj.
Kushina: Nemáme jinou možnost, než být spolu. Ty držíš v šachu celý svět a já zase tebe.
Nezáleží na tom, jaká lidé použijí slova. Myslí tím vždy jednu a tu samou věc.
Teď je to pro změnu tohle děcko... Zatracení shinobi... Ale on...
Naruto: Hej ty, Kyuubi... Jednou tě tvojí nenávisti zbavím!

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběh Naruto Kyuubiho uznal jako svého rovnocenného partnera a nikoli jen běsnícím monstrum. Aby Naruto svá slova a důvěru v Kyuubiho dokázal, poprvé v 571. kapitole mangy vypustil Kyuubiho, tedy pardon, Kuramu naplno Smiling

Zajímavosti

Přestože je jedním z Bijuu, Kyuubi může být ovládán několika jedinci, Prvním Hokagem a někým z klanu Uchiha, ale člen musí mít Mangekyou Sharingan. Tento silný Mangekyou Sharingan ovládal Uchiha Madara, který ovládl Kyuubiho a poslal ho zaútočit na Listovou, což bylo kolem času, kdy se měl Naruto narodit. Od této doby nenáviděl Kyuubi Sharingan. Kyuubi pak mluví o Madarovi v budoucnu, když se setká s Uchihou Sasukem, který použil svůj Sharingan a dostal se dovnitř Narutova podvědomí. Také varuje Sasukeho, ať Naruta nezabíjí.

Obraz devítiocasého démona v japonské mytologii
Houkou vs KyubiDle legend jde o červenosrstou, devítiocasou lišku, která se honosí titulem Král ocasých démonů a svoji sílu získává ze své Ohnivé pečetě. Sama také element ohně představuje, může jít až o Ohnivého boha. Jedná se o nejsilnějšího ocasého démona v japonské mytologii, nikdy nebyl poražený a vládne úžasnými schopnostmi. Svými ocasy dokáže způsobit uragány, ze své srsti může vystřelovat ohnivé koule podobné meteoritům. V bitvě démonů zranil Gobi no Houkou a téměř zabil Nibi no Nekomatu, kterou nakonec zachránil její pán, Shinigami. Proto Yamata no Orochi na to šel od lesa a při souboji s Kyuubim použil legendární meč Kusanagi, Kyuubi ho však zlomil. Jedná se tedy o prvního nejsilnějšího démona, a pokud jde o chakru, i tam zaujímá první místo.
Bydlel ve skrytém oltáři bohů v Kobe.
Kyuubi dříve zabíjel mnoho lidí a chtěl zabít toho, kdo ho vzbudil z jeho spánku. Tím byl Yamata no Orochi, ale Kyuubimu se s tím nesvěřil. Devítiocasý řádil až do svého zapečetění.

V dávných bitvách mezi devíti bohy se utkal ve čtyřech bitvách a ve všech zvítězil. Říká se, že po sto letech zápaseními s Yamato no Orochi měl Kyuubi stále dost sil, přestože Yamata no Orochi už byl vyčerpaný.
4 výhry: Nibi no Nekomata, Gobi no Houkou, Rokubi no Raijuu, Yamata no Orochi

Ještě to budu trochu upravovat, ale důležité tam poměrně máte,
Akumakirei
Smiling

Na článku pracovali: 

Kategorie: