manga_preview
Boruto TBV 07

Konan

Cool KonanKonan je jediná žena v zabijácké organizaci s názvem Akatsuki. Do téhle organizace se nejspíše dostala s jejím nejvyšším velitelem, Peinem (Nagatem), který je současně i jejím přítelem a teamovým partnerem.
Není objasněno, z jaké vesnice Konan pochází, jelikož nikdy neukazuje svou ninja pásku. Ale pravděpodobně pochází ze stejné vesnice jako Pein (Nagato) a to z Vesnice ukryté v dešti (Amegakure no Sato). Lidé v této vesnici jí však neříkali Konan, nýbrž "Boží Anděl", jelikož byla Peinovou (Nagatovou) přítelkyní a Pein (Nagato) měl takovou moc, že ho obyvatelé považovali za boha.
Konan se v manze poprvé vyskytla ve 372 kapitole, když Jiraiya šel zabít Peina (Nagata) a narazil na Konan, které se pomocí Gama Yudan (žabí olej) rychle zbavil (zalepil ji olejem a tím jí znemožnil používat její papírové jutsu).
Nyní Konan Peinovi (Nagatovi) pomáhá s úkolem, který jim uložil Madara Uchiha.

Konanina minulost

Konan se od malička přátelila s Peinem (Nagatem) a dalším chlapcem, Yahiko, který se později stal jedním z Peinových (Nagatových) obsazených těl. Všichni tři byli sirotkové, jejichž rodiče zabila válka, kterou vedla Dešťová s okolními zeměmi.
Toulali se po Dešťové a hledali něco k jídlu. Když jednou narazili na Jiraiyu, Tsunade a Orochimara. Žádali je o jídlo. Tsunade s Orochimarem odmítli jejich žádost, avšak Jiraiya jim s radostí vyhověl. Konan mu na oplátku během chvilky zhotovila květinu z obalu od sušenek. Následně je požádali, aby je naučili ninjutsu. Opět vyhověl jediný Jiraiya a na čas s nimi zůstal. V téhle době si Konan začala rozvíjet své Origami a postupně jej převáděla na ninjutsu a postupně zdokonalovala. Za čas je Jiraiya opustil a Konan společně s Peinem (Nagatem) se za nějaký čas přidali k Akatsuki.

Konan sama o sobě

Duše:
Konanina osobnost je velice složitá. Je spíše tichá, ráda naslouchá a pozoruje. (podobně jako Hinata). Je také velmi milá. Avšak její láska k Peinovi (Nagatovi) jí úplně změnila. Z tváře jí nezmizí přísný výraz, nejčastěji je v pozici, kdy stojí vzpřímeně a u pasu si jemně svírá dlaně. Tato slepá láska z ní udělala poslušného poddaného, který by pro svého pána udělal cokoli. A to taky že ano. V manze číslo 372 se postavila Jiraiyovi jen proto, aby se nedostal k Peinovi (Nagatovi).konan2.jpg
Tělo:
Konan má nádhernou, hubenou ženskou postavu. Je oblečená do pláště s tradičním akatsuki stlyem (červené obláčky na černém podlakdu). Na nohách má obutou černou ninja obuv. Nehty na rukách i nohách má nalakované na fialovo. Má krásně upravené modré vlasy, které se pyšní papírovým leknínem. Kolem modrých očí má nanesené modré stíny, na rtech modrou rtěnku a pod rty má maličkou stříbrnou kuličku (pearsing). Tváře má jemně mázlé pudrem, což jí dodává krásně hebkou a bílou pokožku.

Překlad jména

Jméno Konan je ve skutečnosti skloubením dvou výslovností slov, malý (小 - ko) a jih (南 - nan). Tedy Malý jih. Tohle je doslovný překlad jména Konan. Bohužel, příjmení Konan není známo, stejně jako u většiny členů Akatsuki (s výjimkou Kisame Hoshigaki, Itachi Uchiha).
Význam jejího jména vězí ve květině, kterou má ve vlasech. Je to papírová napodobenina leknínu, který se hojně pěstuje na jihu Japonska. Proto taky Malý jih, jelikož tyhle leknínové plantáže posupně ustupují před rostoucím obyvatelstvem.

Techniky

Konaniny techniky jsou prazvláštní. Již od malička si ráda hrála s papírem a pomocí Japonské hry, Origami, z listů papíru vytvářela mnohá zvířátka i věci různých tvarů (nejčastěji květiny). Právě zde v tuto dobu získala lásku k papíru a začlenila jej do svého ninjutsu. Vytvořila si tak svůj vlastní styl, který jí dovoluje manipulovat s papírem a udělat z něj smrtící zbraň. Konan
Další její schopností je rozložit své tělo na jednotlivé listy papíru a tak rychle zmizet, nebo se přepravovat z místa na místo přímou čarou.

Akatsuki zařazení

znak na prstenu: Byakko (Bílý tygr)
umístění prstenu: prostředník pravé ruky
teamový partner: Pein (Nagato)

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie