manga_preview
Boruto TBV 07

Yakushi Kabuto

BEST-YAKUSHI-KABUTO.jpg

Yakushi Kabuto je ninja ze Skryté Zvučné vesnice a Orochimarův podřízený a je také Orochimarovou pravou rukou. Před několika lety se uskutečnila bitva v průsmyku Kikyou mezi Listovou a několika neznámými lidmi. Po bitvě bylo nalezeno mezi mrtvolami dítě lékařským Jouninem. Lékař chlapce přijal a vychovával ho jako syna a vyučoval ho lékařská Jutsu. Ten chlapec však nebyl dobrý ninja. Ninja akademii vystudoval v 10 letech po třech neúspěších a také měl velmi nizké mise

Věrnost Yakushiho Kabuta náleží jeho charakteru. Když se poprvé objevil, tak hrál důvěrného přítele. Ale později se ukázalo, že pracuje jako špión pro Orochimaru a je jeho pravá ruka. Jako špión vstoupil Kabuto do Chuuninské zkoušky semdkrát, aby sbíral informace pro Zvučnou vesnici. Pokaždé když skoro dosáhl závěrečných kol, tak se rozhodl vypadnout, aby se mohl později zúčastnit znovu a shromáždit tak více informací pro svého pána. Byl v Geninském týmu s Akadou Yoroiem a Tsurugi Misumim, kteří také byli špióni.

Kabuto je velmi záhadná osoba. I když je podřízeným Orochimaru, tak často pomáhá lidem, což se ukazuje u Hinaty a Sakury. Kabuto je velmi zkušený a chytrý ninja, který dokáže v boji udržet krok i s takovými jako jsou Kakashi a dokonce Sannin Tsunade.

Chuuniská zkouška

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPřed prvním testem Chuuninské zkoušky se Kabuto setkává s 9 Rookies. Pomalu si získává důveru Týmu 7 a ukazuje jim své informační karty o různých ninjích. Když týmy vstupují do Lesa Smrti ve druhé zkoušce, tak se Kabuto ukazuje po boji mezi Týmem 7 a třemi Zvučnými ninji. Kabuto se objeví právě včas, aby zastavil Naruta od otevření svitku, což by mohl Tým 7 dovést k diskvalifikaci.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKabuto vysvětlí plán a požádá Tým 7, aby s ním šli k věži ve středu lesa. Vysvětluje, že ostatní týmy budou v okolí a budou se jim snažit ukrást svitek. Zatímco se blíží k věži, tak jsou napadeni Deštovými ninji, kteří používají Genjutsu a chtějí je utahat, aby pak Tým 7 a Kabuto nebojovali. V boji spadnou Kabutovi brýle a ukazují se jeho oči, které mají hluboký odstín krve. Tyto oči vedly diváky, že Kabuto má nějáké zvláštní schopnosti, ale žádné nebyly ukázány. Kabuto jako v předchozích letech se vzdává Chuuninské zkoušky. Přestože jeho týmoví partneři neodstupují, tak Kabuto ano.

Odchod ze zkoušky

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKabuto uvedl, že je unaven s bojem s Deštnými ninji a také špatně slyší, když ho napadl Dosu. Po Chuuniských zkouškách se setkává s Orochimaru. Oba projednávají Orochimarův cíl, Sasukeho a také jeho únos. Orochimaru vnutí Kabutovi myšlenku a řekne, že jediný způsob, jak ho zastavit je zabít Sasukeho. Kabuto se dostane do nemocnice, kde leží Sasuke a zabije ANBU, kteří ho střeží a také vážně zvažuje, že Sasukeho zabije, ale je vyrušen Kakashim. Kabuto však padne k zemi mrtev a jedna ANBU mrtvola se vydá na útěk, ale je zastavena Kakashiho klonem. Mezitím však jiná ANBU mrtvola skočí z okna a sundá si masku a pod ní je Kabutův obličej. Jeho lékařské schopnosti a triky dokonce ohromí i Kakashiho.

Chuuniská zkouška, Test třetí

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKabuto se později objevuje, když zabíjí nějákého ANBU před začátkem finále Chuuninské zkoušky. V přestrojení za ANBU se dostává do arény. Během boje Naruta a Nejiho uzdravuje Hinatu, což vede diváky k tomu, co je zač. Později během boje Sasukeho a Gaary aktivuje svoje Genjutsu a uspí spoustu lidí, což znamená, že Písečná a Zvučná zahájí svojí invazi. Kabuto se neúčastní boje, ale jeho totožnost je odhalena Kakashim těsně před tím, než se dá na ústup.

Hledání Tsunade

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo neúspěšné invazi, Kabuto a Orochimaru hledají Tsunade, která může uzdravit Orochimarovi paže, které má zraněné od boje se Třetí Hokage. Tsunade však odmítne pomoci Orochimarovi. Tsunade s pomocí Naruta, Jiraiyi a Shizune bojují proti Orochimarovi a Kabutovi. Kabuto si probodne ruku a Tsunade uvidí krev, které se děsí, protože má Hemofobii (Strach z krve). Kabuto bojuje s Narutem, který na něj použije svůj nově zformovaný Rasengan, což Kabutovi způsobuje obrovské škody. Kabuto se však začne léčit a nehrozí mu smrtelné zranění. V průběhu bitvy se Orochimaru a Kabuto musejí stáhnout do své skrýše.

Sasukeho příchod

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKdyž Orochimaru vyšle Zvučnou Čtyřku, aby mu přivedla Sasukeho, tak Kabuto pomáhá Orochimarovi. Doporučuje svému pánovi, aby si rychle našel nové tělo a dokonce mu nabízí i to svoje. Orochimaru však jeho nabídku odmítá a chce zvolit jinou možnost. Kabuto tedy chytře přinutí smrtelně nemocného ninju Kaguyu Kimimara, aby vstoupil do bitvy o Sasukeho a pomohl tak získat Orochimarovi jeho dokonalé tělo.

Špión Akatsuki

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhO několik let později získá Listová informaci, že člen Akatsuki Sasori má špióna v Orochimarově skupině. Ten špión se odhalí jako Kabuto, který naposledy viděl Sasoriho o pět let dříve. Yamato se jako Sasori vydává ke Kabutovi. Kabuto ukáže, že byl schopen získat buněčný materiál z Orochimarových bývalých těl. Když však nečekaně dorazí Orochimaru, tak Kabuto se rychle přidá na Sasoriho stranu. Jenže se ukáže, že jeho věrnost Orochimarovi je skutečná a že schůzka se Sasorim je pouze pokus o zabití Sasoriho.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhJe také odhaleno, že Orochimaru zrušil pamětový blok, který dal Kabutovi Sasori a odhaluje se, že tak byl Kabuto na Akatsuki napojený. Kabuto pak začal chápat Orochimarovi myšlenky a přidal se k němu. Vé své pozici pak využíval svá lékařská Jutsu a umožnoval Orochimarovi, aby mohl testovat své pokusné objekty znovu a znovu. Orochimaru nakonec čelil nově vytvořenému Týmu 7. Yamatovi místo Kakashiho a Saiovi místo Sasukeho a s nimi byli Naruto a Sakura. Orochimaru byl odražen Kyuubi-Narutem a v bitvě Kyuubi-Naruto popálil Sakuru, která se pokoušela zastavit. Kabuto byl chycen Yamatem, ale začal léčit Sakuru. To opět vyvolává otázku, Jaké jsou Kabutovi plány a motivace? Kabuto pak pomáhá uniknout Orochimarovi a Saiovi do jejich skrytého sídla. Kabuto dostává od Saie dar, skutečnou identitu včech ANBU v Listové. Pak jde zařadit tyto data do "Bingo Knihy". Později je se Saiem, který se chystá zabít Sasukeho a tak zabránit, aby Orochimaru získal nové tělo. Kabuto je zajat Saiem a svázan dřevem, které vytvořil Yamato. Brzy však unikne a unikne i se Sasukem a Orochimaru.

Orochimarův konec

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKrátce na to začne Orochimarovo tělo slábnout. Kabuto mu dává léky, aby zmírnil jeho bolest a jde připravit další. To je Sasukeho šance, aby zabil Orochimaru. Kabuto se vrátí k Orochimaru, ale nalezne pouze jeho skutečné tělo rozsekané na podlaze. Pak se zeptá Sasukeho jestli je to on nebo Orochimaru. Sasuke potvrzuje Kabutovi obavy, protože Orochimaru je opravdu pryč, ale žije v Sasukeho podvědomí.

[img]

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKabuto zjištuje, že ted už nemá žádný cíl, když je Orochimaru pryč. Pocit, že se nikdy nesnažil překonat Orochimaru mu vnukne nápad. Vzpomene si na Naruta, který si vytvořil svou identitu jako Naruto a ne Kyuubi. Kabuto si proto myslí, že s využitím Orochimarovi síly se může stát silnější než původní Orochimaru. Kabuto si tedy vezme tkán z Orochimarova těla a umístí jí do svého. Bohužel tkán se začne šířit a zakořenovat a Kabuto se vzhledem začne podobat Orochimaru. Kabuto dá pak Narutovi dárek. Všechny informace, které kdy Zvučná shromáždila o Akatsuki. Kabuto pak uteče, když se ho Listoví ninjové pokusí zajmout. Kabuto uvede, že jednou bude mít Orochimarovu moc pod kontrolou a utká se s Narutem. Ale jeho prvním cílem má být muž, který Orochimaru zabil a tím mužem je Sasuke.

Překlad a význam jména

Yakushi znamená výraz pro "Buddhistické léčení" a Kabuto znamená "Helma".

Zajímavosti

Kabuto se narodil 29. Února. Je mu 23 let. Měří 177 cm a váží 65 kg. Nemá oficiální hodnost, ale jeho schopnosti dosahují úrovně Jounina a také je Ztraceným ninjou. Je ninjou ve Skryté Zvučné vesnici. Jeho ninja registrační číslo je 012140. V deseti letech odmaturoval na Ninja akademii. Jeho krevní skupina je AB. Kabuto má manipulativní schopnosti a také je chladný a nevypočitatelný. Jeho oblíbenéným jídlem je solený pstruh. Jeho neoblíbeným jídlem je syrové maso. Jeho oblíbenými slovy jsou "Všechno je na výměnu". Spnil 163 D-misí a 28 C-misí.

Techniky

Chakra no Mesu
Inyu Shometsu
Nehan Shouja no Jutsu
Shikon no Jutsu
Shousen Jutsu

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie