manga_preview
Boruto TBV 07

Jinchuuriki

211088_1.jpg

Kdo je to vlastně Jinchuuriki?

Jedná se o osobu, která má v sobě spoutaného démona, tedy o nositele bijuu.
V celém oficiálním příběhu NARUTO najdeme dohromady devět jinchuuriki. Neznámějšími jsou samozřejmě Uzumaki Naruto a Sabaku no Gaara. Vyrovnat se s bijuu v sobě a zároveň odsuzujícími pohledy ostatních je velice těžké, mnozí jinchuuriki zahořkli a zanevřeli na pouta s lidmi. To můžeme vidět v Gaarově případě. Někteří se naopak tomuto osudu brání a jsou veselí, chovají se běžně, nechovají zášť k démonu v sobě ani k ostatním a snaží se o vzájemné pochopení. Tím se vyznačují kupříkladu Uzumaki Naruto, Killer Bee či Fuu.

Ovládnout svého démona je těžké a ne každému se to podaří, být jinchuuriki automaticky neznamená být vědomým uživatelem démonovy moci. Naopak. Lety zahořklí démoni se snaží uvolnit a páchají škody, ovládají tělo svého nositele a pokouší se dostat na svobodu. Ne každý jinchuuriki tak zvládne svého démona zkrotit a jeho sílu si podmanit ve prospěch svůj i své vesnice.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKdyž se Uzumaki Naruto setkal s Killer Beem, zjistil, že lze navázat přátelství mezi démonem a člověkem a pokusit se odsunout všechna nedorozumění stranou.
Postupem času se také dozvídáme, že démoni nejsou primárně zlí, že nejsou monstra ve zlém smyslu slova, mají svá jména a jsou pouze velmi silní. Lidé si je zotročili ve snaze ovládnout jejich sílu. Nesnažili se jim rozumět. Po válce a uvolnění démonů ze sochy Gedou Mazou se mohou zase pokojně rozejít do svých domovů a žít, jak sami chtějí.

Seznam jednotlivých jichuuriki a jejich bijuu

  1. Jednoocasý démon Shukaku - Gaara z Písečné
  2. Dvouocasý démon Matatabi - Nii Yugito z Oblačné
  3. Tříocasý démon Isobu - Yagura z Mlžné
  4. Čtyřocasý démon son Goku - Roushi z Kamenné
  5. Pětiocasý démon Kokuou - Han z Kamenné
  6. Šestiocasý démon Saiken - Utakata z Mlžné
  7. Sedmiocasý démon Choumei - Fuu z Vodopádové
  8. Osmiocasý démon Gyuuki - Killer Bee z Oblačné
  9. Devítiocasý démon Kurama - Uzumaki Naruto z Listové

Jinchuuriki :)

Na článku pracovali: 

Kategorie: