manga_preview
Boruto TBV 07

Iburi klan

iburi.jpg

Klan Iburi (Iburi ichizoku, イブリ一族, ) žil v ústraní ve stromě a podzemí Země Ohně. Iburi znamená kouř, což odkazuje na kekkei genkai členů klanu, vrozenou schopnost měnit svá těla v kouř a pohybovat se v této nezvyklé formě po světě. Lidé neměli nad kouřem lidé úplnou kontrolu, někdy se bez povšimnutí změnili v dým, a když kouř snadno rozfoukal vítr a natrvalo rozptýlil přeměněné tělo, člověk zemřel... Členové klanu Iburi tedy ani nežili příliš dlouho.

Yukimi, 352. díl Shippuudenu, konožský překlad
„Tohle je náš hřbitov. Místo používání kamenných náhrobků sázíme stromy. Říká se, že duše najde útočiště ve stromě a ochraňuje nás.“

V přeměněném stavu však nebyli jen slabí, naopak dokázali vniknout do těla jiného člověka a toho ovládnout nebo vyvolat techniku oxidace těla - Ibushimi no Jutsu, která tělo nepřítele zničila. Gotta touto technikou zaútočil na Kakashiho, kterého zachránil Yamato.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKlan Iburi byl věrný Orochimarovi, který se o něj zajímal a podařilo se mu pomocí prokleté pečeti částečně stabilizovat jejich schopnost. Věřili, že prokazují dobrodiní budoucím generacím, které budou moci opustit tmu a beze strachu vyjít na slunce. Stejně tak věřili, že jim Orochimaru pomáhá, ale Orochimaru zase jen krutě experimentoval a pod záminkou získání potřebných dat kvůli zlepšení výsledků své práce žádal víc testovacích objektů. Klan mu následně ochotně poskytl děti včetně Yukimina bratra, jelikož u dětí se schopnost přeměny projevovala silněji. Nakonec raněný Orochimaru všechny mimo Yukimi zabil.
Mezi známé členy klanu patřili Gotta, Yukimi a její mladší bratr Tenzou, kterého před třemi lety svěřili do péče Orochimarovi. Tenzou byl velmi podobný mladému Yamatovi, tehdy sloužícímu Listové pod jménem Kinoe, proto Yukimi Yamatovi říkala Tenzou. Toto jméno později Yamato oficiálně používal jako krycí.
Klan Iburi je fillerový klan, objevil se v 352.-354. díle Shippuudenu.

0

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí