manga_preview
Boruto TBV 07

Hyuuga Hinata

Hinata za rohem Hyuuga Hinata je dcerou šéfa klanu Hyuuga, který se jmenuje Hyuuga Hiashi. Po svém otci zdědí vedení tohoto klanu. Hinata je neuvěřitelně plachá a jemná dívka, ale při boji se chová jako velmi tvrdý a silný ninja. Po zkoušce na akademii byla přiřazena do týmu číslo 8, který vedla Yuuhi Kurenai. V tomto týmu byli také Inuzuka Kiba a Aburame Shino. Hinata v boji používá hlavně taijutsu (boj na blízko). Jako člen klanu Hyuuga ovládá kekkei genkai (vrozenou vlastnost) Byakugan. Byakugan znamená „Bílé Oko“. Díky byakuganu je její zorné pole při boji téměř 360°. Styl jejího boje se jmenuje „Juuken“ neboli „Jemná pěst“. Tento styl dovoluje v kombinaci s byakuganem poškodit oběhový systém Chakry a vnitřní orgány svého protivníka.

Jak již bylo řečeno, Hinata se má stát dědičkou vedení klanu Hyuuga, protože je nejstarší dítě šéfa klanu. Její otec ji ale v považoval za úplně ztracenou, protože byla velmi slabá. Dokonce řekl, že je slabší než její mladší sestra Hanabi. Hinatiny schopnosti byly absolutně nesrovnatelné se schopnostmi jejího bratrance Nejiho, který je z vedlejší rodiny, a proto se nemůže stát hlavou klanu (což těžce nese). Hinatin otec Hiashi ji tedy nechal ve výcviku u Kurenai. Kurenai dokonce řekla, že to vypadá, jako kdyby Hiashimu nevadilo, že Hinata zemře v boji.

Hinata neměla skoro žádné sebevědomí, ale při kvalifikaci na Chuuninskou zkoušku ji povzbuzoval Naruto svými obvyklými hláškami o tom, že nesmí prohrát, že má bojovat atd. To Hinatě moc pomohlo a díky tomu začala věřit v sama sebe.

Hinata právě Naruta (nejen) pro jeho postoje moc obdivuje a kdykoliv s ním mluví, tak se červená. Naruto si ale zatím Hinatinu náklonnost neuvědomil. Hinata Naruta obdivovala už na akademii, kdy ho ostatní považovali jen za převtělení liščího démona Kyuubiho. Hinatina romantická láska k Narutovi je naprosto výjímečná, protože žádná jiná holka z Listové Naruta nechce (na rozdíl od Sasukeho, o kterého se holky přímo perou).

Kishimoto Masashi v jednom rozhovoru řekl:

Lidé se od sebe liší rozdíly, se kterými se narodili, ale já opravdu věřím, že se lidé mohou změnit. Takto jsem to chtěl vyjádřit. Hinatino motto je, že pomocí víry v sebe se můžete stát novou osobou.

Hinata se narodila 27. prosince a na začátku seriálu jí bylo 12 let. Má bílé oči a tmavě modré vlasy, měří 148,3 cm a váží 38,2 kg.

Zajímavosti

Podle oficiálního databooku Hinata ráda sbírá květiny. Její oblíbená jídla jsou Senzai (měkký fazolový džem) a skořicové rohlíky, její nejméně oblíbená jídla jsou krab a úhoř. Její oblíbená hláška je „sebedůvěra“.

Význam jména

Hyuuga (日向) znamená „na slunci“ a je to jméno města v prefektuře Miyazaki v Japonsku. Křestní jméno „Hinata“ je slovní hříčka a je to jen jiný způsob, jak přečíst tyto kanji znaky. Znamená to tedy opět „na slunci“.

Techniky

Byakugan (bíle oko)
Juuken (jemná pěst)
Shugohakke Rokujuuyon Shou (hmat 64 úderů)

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie