manga_preview
Boruto TBV 07

Guren

GurenGuren (红莲) je kunoichi, která se objevuje v druhé Naruto Shippuuden filler části. Je ženská vůdkyně Orochimarových podřízených. Používá Shouton (Element krystalu).

Životopis

Jako malé dítě, Guren pocházela z malé vesnice, kde se jí pravděpodobně vyhýbali, protože jako Naruto i ona měla unikátní schopnosti. Vesnici později zničil Orochimaru a ona jediná zřejmě přežila. Orochimaru byl ohromen Gureninými schopnostmi a nabídl jí, aby s ním odešla. Guren se rozhodla ho následovat, protože mu záviděla jeho sílu. Později se stala mocnou a loajální podřízenou. Nakonec jí bylo nabídnuto, aby se stala budoucí schránkou Orochimara. Když Uchiha Sasuke odešel z Listové a Kimimaro již nebyl vhodnou schránkou, tak se Guren stala v Orochimarových očích vhodnou schránkou. Bohužel, než přišla, tak Orochimaru nemohl déle čakat a vybral si jako svou schránku Genyuumaru. Cítila, že je nepotřebná pro Orochimaru a odešla do ústraní, dokud ji Orochimaru znovu nepotřeboval.

Orochimaru chtěl pomoci se závěrečnými přípravami na svůj plán, poslal Kabuta sehnat Guren, ale Kabuto z toho nebyl příliš nadšen. Když se blížil ke Gurenině lokaci, tak Guren napadla Kabuta svým Elementem krystalu. Kabuto dokázal odrazit všechny její útoky a obvinil ji z toho, že věděla, že přichází. Guren uvedla, že se jen chtěla ujistit, jestli je Kabuto hoden být Orochimarovou pravou rukou. Po návratu do Orochimarova úkrytu dostala na starost přibližně stovku věznů, kteří se mezi sebou měli utkat na život a na smrt.

Když většina vězňů zemřela, tak zastavila bitvu a přeživší se stali jejími následovníky. Většina z nich se však rozhodla Guren zabít a uniknout Orochimarovi, Guren je bez váhání okamžitě zabila svým Elementem krystalu. Zbývající přeživší Rinji, Gozu, Kigiri, Kihou a Nurari se k ní okamžitě a bez otázek přidali.

Později se ukáže, že Guren nemá ráda Sasukeho, protože ten se má stát další Orochimarovou schránkou, kterou se chtěla stát ona. Je také udivena Sasukeho silou, protože Sasuke porazí početnou Orochimarovu armádu. Po Sasukeho odchodu, Guren je Sasukem šokována, ale je také šťastná, protože Orochimaru se rozhodl dát jí ještě jednu šanci, aby se stala jeho schránkou, ale pokud splní určitý úkol, což je lež, protože Orochimaru chce Guren využít pro svou poslední misi.

Pak je poslána dopravit Yuukimara do určené oblasti. Když s ním Guren odejde, tak Yuukimaru po cestě onemocní a Guren je donucena se o něj starat. Druhý den ráno, Guren zjistí, že Yuukimaru je pryč a vydá se ho hledat. Když ho nalezne, tak se od něj dozví, že nikoho nemá a vypadá to, že si k němu pěstuje city. Pak zkrystalizuje jednu kamélii a dá ji Yuukimarovi a řeknu mu, že kamélie nikdy neuvadne, dokud nezemře. Později, když se setká znovu se svým týmem, tak nechává Yuukimara v úkrytu, zatímco jde bojovat s nepřáteli, Týmem 8. Než ho opustí, tak se dozví, že Yuukimaru ztratil svou matku za podobných okolností, když šla ven hledat červenou kamélii a už se nevrátila. Yuukimaru dává Guren svůj talisman.

Zatímco její muži bojují s týmem 8, tak Guren vše sleduje křišťálovou koulí a zdá se, že je potěšena, že bude bojovat s Kopírovacím ninjou Kakashim a rychle začíná dělat přípravy. Rozmístí několik semen nefritového krystalu. Když se její muži stáhnou, tak semena aktivuje a ty začnou růst do obřích sloupů, které se propojí a vytvoří obří kouli, Tým 8 je v pasti. V pasti vytvoří několik svých krystalových klonů pro boj s Týmem 8, přičemž jeden z klonů chytne Hinatu do krystalu a uvězní ji. Guren pak používá Hinatu jako rukojmí a tím zastaví Tým 8.

Osobnost

Guren se ukázala jako velmi tajemná kunoichi, ale má silnou loajalitu vůči Orochimaru. Její věrnost je stejná jako u Kimimara a dokonce byla ochotnou kandidátkou, aby se stala Orochimarovým dalším tělem. Ukázalo se, že Guren je nelítostná a sadistická osoba. Když Kabuto řekl, že vězni mezi sebou budou bojovat dokud nezemřou, tak byla nesmírně štastná, když se dozvěděla o takovém krutém boji. Je oddaně věrná Orochimaru, tak moc, že upadla do zoufalství, když se dozvěděla, že se nestane jeho shcránkou. Bylo také ukázáno, že také příliš nevychází s Kabutem.
Později, když dostane na starost Yuukimara, tak si o něm myslí, že je divný. Když Yuukimaru onemocní, tak se o něj pečlivě stará, ale pouze proto, že když se Yuukimarovi něco stane, tak zklame Orochimara. Ale rozvíjí s ním jakési přátelsví, když mu zkrystalizuje kamélii a řekne mu, že květ neuschne, dokud ona nezemře. Tato scéna ukazuje, že Guren má dobrou povahu.

Schopnosti

Guren disponuje jedinečným ninja uměním, Elementem krystalu. Není známo zda se jedná o unikátní Kekkei Genkai nebo schopnost, kterou využívá pouze Guren. Při použití této síly, Guren může přivolat a ovládat krystal v mnoha způsobech, jako je vytváření velkých krystalů nebo unikátních shurikenů. Hustota této techniky je tak silná, že ani Mokuton (Element dřeva) nebyl schopen ji probořit. Tato schopnost vypadá velice silně a zřejmě proto ji chtěl Orochimaru pro sebe a vybral Guren jako své další tělo. Může zkrystalizovat věci kolem sebe a měnit je ve zbraně ihned, což bylo ukázáno, když snadno dostala Kabuta.

Překlad a význam jména

Guren znamená "rudá kamélie".

Zajímavosti

Je možné, že pokud Guren používá Element krystalu, tak je to podobné jako Hakův Ledový element nebo Mokuton Prvního Hokage, protože ty jsou tvořeny z dvou elementů.

Gurenina osobnost je podobná jako u Kimimara a Haku, kteří také opustili svoji vesnici a rozhodli se také stát něčí "zbraňí".

Její technika Shouton: Kesshou Gokakurou je podobná technice Hyourou no Jutsu (Technika ledového vězeňí), kterou používala Kakuyoku Fubuki z prvního filmu.

Na její sukni je vidět bílý květ kamélie, což by odkazovalo na její jméno, ale Guren znamená "rudá kamélie" a ne bílá.

Její účes je podobný styl jaký nosí Mitarashi Anko, zajímavé je také, že obě mají rádi touhu po krvi a mají trochu podobné dětsví, když je využíval Orochimaru.

Techniky

Kesshou: Kyodai Rokkaku Shuriken (Krystal: Obrovský šestistranný shuriken)
Shouton: Hasshou Kouri (Krystal: Praskající krystalový drak)
Shouton: Kesshou Gokakurou (Krystal: Krystalové vězení)
Shouton: Omiwakari no Jutsu (Krystal: Technika nebeské stezky)
Shouton: Suishoukyou (Krystal: Nefritové zrcadlo)
Shouton: Suishou Heki: Hachi no Jin (Krystal: Nefritová stěna: Osmá formace)
Shouton: Suishou Meikyuu no Jutsu (Krystal: Technika nefritového labyrintu)
Shouton: Suishou Rokkakuchuu (Krystal: Nefritový šestistranný sloup)
Shouton: Suishourou no Jutsu (Krystal: Technika nefritového vězení)
Shouton: Suishoutou (Krystal: Nefritová čepel)
Suishou Bunshin no Jutsu (Technika nefritových klonů)
Toomegane no Jutsu (Technika teleskopu)

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie