manga_preview
Boruto TBV 07

Gatou

Gatou.jpg

Bohatý lodní magnát Gatou (ガトー) a zakladatel Gatouovy lodní společnosti byl ve skutečnosti gangster a nelítostný muž ochotný dosáhnout svého cíle všemi prostředky. Jeho lodní společnost byla jenom zástěrka pro ilegální obchody jako třeba pašování drog. Gatou využil toho, že se Vlnková země rozkládala na ostrově a neměla přímý kontakt s kontinentem, a ovládl vodní trasy, čímž vytvořil monopol a získal dohled nad situací v zemi. Právě proto se lidé měli ve Vlnkové tak špatně.
Pokud se mu nějaký občan Vlnkové postavil do cesty, krutý Gatou ho neváhal zabít, aby mohl dát profitovat. Bídný stav země a Gatouovy praktiky se nelíbily rybáři Kaizovi, který věřil, že důležité věci se mají chránit. Gatou mu nechal rozdrtit ruce (v manze useknout) a veřejně ho ukřižoval všem pro výstrahu, což lidem na dlouhou dobu vzalo odvahu.

Gatou si mimo jiných žoldáků najal Momochi Zabuzu, aby zabránil Tazunovi dokončit most. Mostem by skončila Gatouova nadvláda nad celým ostrovem, protože lidé by mohli volně cestovat a nepotřebovali by na to jeho lodě. Když na Tazunu nestačili Démoní bratři ani Zabuza a situace ve Vlnkové se začala přiostřovat, neváhal nařídit svým poskokům Warajimu a Zourimu zajmout Tsunami, Tazunovu dceru a vdovu po Kaizovi.

Gatou se Zabuzovi vysmál, že není žádný Démon z Mlžné, ale jen směšný démonek, když ho Kakashi a jeho banda děcek zahnali do kouta, a Haku dokonce přišel o život. Prohlásil, že už Zabuzu nepotřebuje a do mrtvého chlapce hrubě strčil. To Zabuzu vytočilo, řekl, že s Kakashim už bojovat nemusí a naopak si potřebuje vyřídit účty se svým bývalým zaměstnavatelem. Gatou se Zabuzovi smál, ale brzy poznal, jak děsivý dokáže tenhle nukenin být. Zabuza Gatoua zabil, stačil mu na to kunai, který držel v zubech.

Zajímavosti

Narodil se 30. dubna, měřil 162 cm, vážil 69 kg a bylo mu 48 let. Jeho krevní skupina byla A. V japonštině ho daboval Naoki Bandou.
Jeho smrt se v manze a anime lišila. Zatímco v manze ho Zabuza jednoduše bodl kunaiem, v anime ho Zabuza několikrát sekl, až Gatou spadl z rozestavěného do vody.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie