manga_preview
Boruto TBV 07

Fukasaku

Fukasaku (フカサク), lépe známý jako Pa, je starší žába z Myobokuzanu.
Jeho manželkou je Shima. Býval také učitelem mladého Jiraiyi v oblasti senjutsu spolu zo Shimou. Jirayia ho ovládl po několika měsících, a navíc ne úplně dokonale.

Osobnost

Fukasaku je považován za velmi moudrého a váženého, a je velmi respektován všemi, kdo ho znají. Ve skutečnosti je naštvaný často pro maličkosti. Například že kvůli nějaké bitvě nestihne večeři.

První vystoupení

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhFukasaku se v seriálu objevil poprvé až v Shippuudenu, kde byl přivolán Jirayiou v boji proti Peinovy. Jirayia také odhalí své skutečné schopnosti a přejde do Sage modu. Fukasaku společně s Shimou (Ma) vytvoří velmi silné genjutsu a pomáhají Jirayiovy v boji. Jirayia je ale poražen a Fukasaku vypálí na záda šifru a pošle ho do Konohy.

První setkání s Narutem

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNaruto a Fukasaku se setkali poprvé, když Fukasaku přinesl zprávu o Jirayiově boji s Peinem a jeho následné smrti. Naruto se po vyslyšení zprávy zhroutil a truchlil pro svého učitele. Fukasaku ví hodně o Akatsuki a tak ví, že je čas aby šli i po Narutovi, a tak mu nabídne, že ho naučí Senjutsu. Jakmile se po pár dnech Naruto vzpamatuje, souhlasí a odejde s Fukasaku do Myobokuzanu.

Trénink Naruta

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNaruta čeká těžký trénink. Fukasaku mu vysvětlí podstatu Senjutsu a zadá mu první krok: Naruto se potře Žabím olejem a musí vyvážit Přírodní energii, Fyzickou energii a Duchovní energii. Když ale přidá moc Přírodní, promění se v žábu. Naštěstí tento proces chvíly trvá a vždy než se Naruto úplně proměnil, Fukasaku ho přetáhl holí po hlavě a proces zrušil. Naučí zacházet s olejem ale je tu druhý úkol: musí vyvážit energie, ale bez oleje. Narutovi se to vůbec nedaří a tak ho Fukasaku zavede ke špičatým skalám, na které postaví desku a na ní si sednou. Naruto s tím má nejdříve problémy, ale poté se naučí Senjutsu a vstoupí do Sage modu (Umění Poustevníka). Fukasaku je ohromen a ví, že je Naruto lepší než Jirayia protože se naučil dokonalé Senjutsu v době tří dnů.

Peinova invaze do Konohy

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhGamaken, Gamabunta, Gamakichi, Fukasaku, a Gamahiro byli přivoláni do Konohy, aby pomohli jejímu bránění proti Peinovy, "vůdci" Akatsuki. O invazi se dozvěděli tak, že Shima informovala o tom že jméno jedné žáby co byla v Konoze není na seznamu žabích Summonů. Když se všichni objeví uprostřed vesnice, nejdříve ani neví kde jsou. Ocitají se totiž uprostřed jámy způsobené Peinovým Shinra Tensei. Naruto s ním i s jeho sférami začne bojovat. Použije i Fuuton: Rasen Shuriken, který po vytvoření hodí. Fukasaku je s Shimou ohromen.
Naruto zničí několik sfér a začne bojovat s Peinem. Pein ale použije jutsu a přitáhne si ke své ruce Fukasaku, ale jelikož v ní dřímal chakra hůl, byl Fukasaku propíchnut a zabit. Pomocí Peinovo Shinra Tensei byly pak zabiti i Gamaken a Gamahiro. Naruto ale všechny sféry porazí a vydá se za Nagatem, který je ovládal. On mu poví svůj příběh a Naruto řekl, že jde za Jirayiovým snem o míru a přemluví Nagata, který pomocí jutsu oživý všechny, které zabil po svém příchodu do Listové. Všichni jsou obživeni a Fukasaku odchází se Shimou zpět domů. Do Myobokuzanu.

Jutsu

Kawazu Kumite (Žabí Zápas)
Senpō: Ryōsei no Jutsu (Umění Poustevníka: Technika Obojživelníka)
Senpō: Kawazu Naki (Umění Poustevníka: Žabí Píseň)
Sage Art: Goemon (S Jiraiyou) (Umění Poustevníka: Goemon)
Sage mod
Kuchiose no jutsu (Technika přivolání)

První vystoupení: Anime Shippuuden 128, Manga 375
Klasifikace: Sage
Věk: 800+
Druh: Ropucha
Práce: Žabí starší
Přivolávají ho: Jiraiya, Naruto Uzumaki
Podstata: Vítr
Obrázek:


Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie