manga_preview
Boruto TBV 07

Chiriku

030.jpg

Chiriku (地陸) je hlavní mnich v Chrámu Ohně. Tento elitní klášter je domovem mnichů se zvláštními schopnostmi. Chiriku byl jeden z Dvanácti strážných ninjů ze Země Ohně, kteří chránili Feudálního pána. Nosili znak 火, což znamená "Oheň", na svých rouškách. Vytvořil si silné přátelství se Sarutobi Asumou, které se podobalo přátelství mezi Shikamaru a Choujim.

Životopis

Když se dvanáctka rozdělila, tak spolu s Asumou, Kitanem, Naumou, Seitem a Tou'u bojoval proti druhé polovině. Chiriku, Asuma a Kazuma byli jediní, kteří přežili. Když se skupina rozpustila, tak se stal hlavním mnichem v Chrámu Ohně a na Chiriku byla vypsána odměna 30 miliónů ryou.

ChirikuKdyž zjistil, že hroby jeho padlých spojenců byly vykrádány, tak kontaktoval Listovou, aby mu pomohla. Chiriku se také staral o Kazumova syna Soru. Styděl se říci Sorovi, že jeho otec byl zrádce a rozhodl se nikdy Sorovi neříci pravdu. Chiriku měl porozumění pro Sorovo strádání a tak se aspoň snažil vést jeho morálku, ale zárověn ho udržet v souladu. Po neúspěšném pokusu získat zpět ukradené rakve, Sorova démonická stránka byla nekontrolovatelná. Chiriku rozhodl, že Sora se připojí k Týmu Yamato a bude poslán do Listové jako náhrada za zraněného Saie, ale ve skutečnosti na něj měli v Listové dohlížet.

Po skončení fillerů s Chrámem Ohně, Hidan a Kakuzu se vydali do Chrámu Ohně, protože si mysleli, že by tam mohl být Jinchuuriki (Osoba, která má v sobě ocasého démona). Kakuzu však ví, že tam Jinchuuriki není, ale jde si pouze pro Chirikovo tělo, aby získal odměnu. Kakuzu a Hidan zabijí Chiriku a většinu mnichů a odcházejí Chirikovo tělo vyměnit za odměnu.

Schopnosti

Vzhledem k tomu, že byl hlavním mnichem Chrámu Ohně, Chiriku ovládal všechna Jutsu z Chrámu Ohně. Během svého boje proti Hidanovi a Kakuzu ukázal své Taijutsu. Má také velkou dovednost s Fuuinjutsu (Zapečetovací technikou), což bylo ukázáno v Sorově minulosti, když se pokoušel s několika mnichy potlačit jeho démoní Chakru. Také umístil poměrně silné zapečetění ná bránu Chrámu Ohně, aby je chránilo před útočníky. Nejvyšší úrověň jeho dovedností je zobrazena, když použil Raigou Senjusatsu (Amidino tisícinásobné smrtelné sevření) proti Hidanovi a Kakuzu.

Překlad a význam jména

Chi znamená "Země" (Planeta) a riku znamená také "Země", ale myslí se tím pevnina.

Osobní data

ChirikuChiriku se narodil 1. července a bylo mu 31 let. Jeho krevní skupina byla A. Měřil 179 cm a vážil 59,1 kg. Byl hlavním mnichem v Chrámu Ohně a bývalým členem Dvanácti strážných ninjů.

Techniky

Fuuin Teppeki (Zapečetění železné stěny)
Raigou Senjusatsu (Amidino tisícinásobné smrtelné sevření)


Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie