manga_preview
Boruto TBV 07

Provinění 01



Provinění


1.část - Chyba

Skupina pěti stínů se pomalu ale jistě prodírá lesem. S myšlenkou vítězství nad pomalými ninjy – protivníky – už udržovali jen pomalé tempo. Všichni z oné, jmenované pětice mají přes hlavu tmavou kápi, a navzájem se dorozumívají pouze velice tichými jednoslovnými větami nebo lehkými neverbálními posunky. Nejaktivnější z týmu si to extrémní rychlostí míří kdesi před nimi. Už několikrát ho velitel celé mise okřikl, ať se trochu usměrní, ten mu ovšem vždy spolu s jeho opakovanou parafrází odpověděl, že už nemá proč na ně čekat.

Cílem celé mise bylo: získat bez žádného většího podezření svitek, jenž skrýval jednu ze zakázaných technik. Celý tým měl výslovně zakázáno se do drobného artefaktu jen koutkem oka nahlédnout. Ne jednou se ten aktivní člen týmu snažil nepozorovaně dostat ke svitku, když jejich velitel spolu s ostatními spal.

Velitel ho nazval všetečným ňoumou, který si nedá říct. Tzv. všetečný ňouma se tomu jen tiše smál a nijak nedbal.
~~~
Podívejme se na něj z profilu. Všetečný ňouma byl asi stejně vysoký jako jeho velitel. Pod kápí skrýval žluté, trčící vlasy a pronikavě modré oči. Všeobecně znám jako Uzumaki Naruto, především proslaven svou tvrdohlavostí a neřídnoucím optimismem. V jeho ranném věku do něj byl zapečetěn devítiocasý démon – Kyuubi – který mu navodil krom své síly i spoustu problémů a jiných přítěží.

Oproti tomu jeho velitel, introvertní pesimista, který vše vidí jen skrze roušku nudy. Geniální potomek klanu Nara – Shikamaru – první z jeho třídy, který získal titul Chunnin a později i Jounin vesnice skryté listí. To také objasňuje, proč se náš tým brodí lesním porostem.

Jako v každém týmu ani zde nesmí chybět medik. Průměrně vysoká kunoichi se zářivě růžovými vlasy připomínající odstín květů třešně. Zelené oči s pronikavým pohledem spolu s obrovským nadáním pro ovládání chakry se nezapřou. Žačka velké Tsunade – Haruno Sakura.

Druhá ze dvou kunoichi v týmu se zdála spíše jako stín nejaktivnějšího ninjy – Uzumaki Naruto viz výše. Tmavovlasá dívka s krystalicky bílou pletí a šedýma očima. Je tichá, stydlivá v boji ovšem nenahraditelná. Stejně jako většina ninjů i ona zdědila nadání po svých předcích v klanu. Plusem v jejím bojovém stylu je, že krom nadání zdědila i kekei genkai – pokrevní schopnost – byakugan, díky němuž dokáže vidět obvody chakry v těle protivníka a zneškodnit je.

Poslední ale každopádně ne nejhorší je hnědovlasý, vysoký ninja – gennin – spolu se svým věrným přítelem, bílým ninja psem Akamaru. Je veselý, někdy až šílený optimista. Někdy chováním připomíná opět Uzumaki Naruta. /Ten je všude. / Na akademii nijak zářně neprospíval a oproti ostatním dokáže vždy zachovat dokonale chladnou hlavu, v níž trůní pokaždé nějaký nápad. Jmenuje se Inuzuka Kiba a stejně jako ostatním z jeho současného týmu mu je patnáct let.
~~~
Cesta nepokračovala nijak zprudka. Naruto utrpěl od jedné z členek týmu ránu do nosu a po zbytek času běžel raději z jejího dosahu. Ostatní členi týmu tuto záležitost raději mlčky přešli a mysleli si o tom svoje. /Každý něco jiného. /

Po dvou úmorných dnech, kdy bez přestávky běželi skrze moře zeleně, se konečně utábořili. Aniž by o tom věděli, dopustili se jedné velké chyby. Základní pravidlo ninjy zní: Nikdy nepodceňuj nepřítele. To ovšem chytrý Nara opomněl a v domnění, že jim již nic nehrozí, nebral ohled na blížící se nebezpečí.

Všichni doslova vyčerpaní ulehli do šimrající trávy a téměř okamžitě usnuli. Nikdo nezůstal na stráži, což byla jedna z provazce chyb, kterých se dopustili a možná ještě dopustí.

Les se zahalil do pláště stříbrných paprsků měsíce a utichl. Až na pár lehkých zašumění nebylo slyšet jediného podezřelého zvuku. Z ničehož nic se Shikamaru trhavě probral. Tiše zabědoval, že usnul a raději – ačkoliv se mu klížil zrak – zůstal na stráži. Ostatní se jen někdy zavrtěli, vykřikli ze spánku prosbu o pomoc, nebo výjimečně zavolali: maminko, já chci domů. Shikamaru přešel tyhle osobní věci s nadhledem a raději se o nich svým týmovým partnerům nezmiňoval.

Někde v okruhu deseti metrů od jejich tábořiště praskla větev. I když se mladý Nara jen stěží držel při smyslech, po zaslechnutí praskotu se dokonale probral. Bedlivě zíral do okolní tmy a očekával brzký útok. Z křoví nedaleko od něj vyskočila zrzavá veverka, svírající ořech. Shikamaru spadl kámen ze srdce. Opět ho začala přemáhat únava, a proto někdy málem nevnímal okolí. Naštěstí se udržel vždy na pozoru a nedovolil si usnout.

Ze stínu stromu za jeho zády se vynořilo několik ninjů. Přes svou ospalost je Shika ani koutkem oka nezahlédl. Teprve až se ve vzdálenosti deseti centimetrů od něj zabodl lesklý kunai, rychle se otočil. Ninjové měli na hlavách kukly a čelenka příslušnosti k jedné ze skrytých vesnic nebyla ve stínu vidět. Nejvyšší z útočníků se napřímil na jedné z větví a spustil:
„Nechceme vám ublížit, jen žádáme jediné: vraťte nám ten svitek.“
„To nikdy,“ odsekl odhodlaně Shikamaru a pomalu za svými zády začal tvořit pečetě.

Ostatní z týmu Konohy se začali nejistě probouzet. První kdo zaznamenal nebezpečí, byl Naruto. Okamžitě se vztyčil a začal se svou obvyklou větou:
„Nás nikdy neporazíte, dattebayo.“
„Ježiši, to nám scházelo,“zabědoval tiše Shikamaru a dál se soustředil na nepřítele.
„Co se to-,“nedořekla zmatená Hinata, když se všichni cizinci jakoby rozutekli.
„Ha, bojí se nás, já vě-,“ Naruta přerušil pevný hlasitý hlas.
„Bát se? A tebe? To tak, celá Konoha upadá, její sláva je tatam,“ pohlédl na Naru, „svou odpovědí jsi sobě i tvým společníkům podepsal ortel smrti.“
„Chceš boj? Máš ho mít!“zakřičel do ticha Kiba, který se hned po Narutovi postavil čelem k nepřátelům.

Ve směsici nepřátel se někdo od srdce zasmál. Naruta to natolik pobouřilo, že se s dlaněmi zaťatými v pěst vrhl k nepřátelům. Kunoichi, které se stěží probraly ze spánku, jen zaslechly jejich velitele jak na Naruta poslal jednu z obvyklých nadávek.

Ostatní se tedy vrhli do boje. Shikamaru stihl ,zmrazit‘ tři z nepřátel. Naruto si to namířil rovnou k veliteli celé čety, kterého jako mávnutím kouzelné hůlky odstrčil kamsi pryč, kde se silně bouchl do hlavy a v lehkém bezvědomí se sesunul k zemi. Shikamaru při pohledu na ninjy, jež držel jednou ze svých stínových technik, které díky měsíčnímu svitu plnily stejnou funkci jako v denním světle, jen suše konstatoval:
„To je otrava,“ a dál se soustředil na blahodárnou sílu v jeho těle.

Sakura si razila cestu za pomoci svých pěstí a brzy za sebou krom zmrzačených ninjů – nepřátel – zanechávala celé rozlámané řady stromů, do kterých se při chybných úderech náhodou strefila a následně je eliminovala.

Hinata se zapojila do boje jako poslední. Ačkoliv bojovala zprvu na křídle a odstranila slušnou hromadu ninjů svým juuken. Místo, aby jemnou pěstí drtila nepřátele, se zarazila, když zbádala, že jeden z jejích parťáků chybí. Vylekaně se ohlížela okolo a díky své momentální zaslepenosti ani nespatřila, že ten ninja, se kterým právě bojuje, zmizel.

Nechala ostatní bojovat a naprosto nesmyslně vyskočila na jednu z větví a vyděšeně se ohlížela v naději, že ho uvidí. S návalem vzduchu, jenž tlačil před sebou, na ní právě letěl onen zmizelý ninja, kterého zanechala svému osudu. Mířil na ni ze zadu. Naštěstí se otočila. Zaregistrovala ho však pozdě a nestačila už cokoliv udělat, aby odrazila útok tak jen čekala, až ucítí chladnou, ostrou čepel jeho katany ve své svalovině. Někdo do ní narazil a ona padala…


Konec první části

Poznámky: 

ták, konečně a to po hoooooooooodně dlouhé době jsem se rohodla pro seriovku, nevím jestli to je moudrý tah, ale za zkoušku nic nedám Smiling

Btw. napadlo mě to při poslechu téhle písničky

4.86842
Průměr: 4.9 (38 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Po, 2020-09-28 12:39 | Ninja už: 5686 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Mise PM: Na začátek to bylo napínavý jak kšandy. Koukám, žes svoje postavy vrhla na pěkně drsné pole. A zvlášť s jejich soupeři se nemažeš. To jsem zvědavá jak to bude dál a zdali to Hinata přežije. Což doufám. Ale i tak na první kapitolu to ušlo, uvidíme co z toho vyleze během četby... ale cením si toho, že je tam i Shikamaru, který evidentně nemá svůj den.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele faye
Vložil faye, Po, 2018-07-16 20:51 | Ninja už: 5017 dní, Příspěvků: 181 | Autor je: Manga tým, Účastník Irukova doučování

Mise L3: Zatím to vypadá opravdu zajímavě Smiling strašně příjemně se to čte, skoro jako báseň Laughing out loud Těším se na další kapitolu, kde se už děj nějak víc rozjede. Naruto nepřekvapil, a zase se do všeho hrne po hlavě, bez rozmyšlení... Kiba aby nebyl pozadu, tak se musí přidat Laughing out loud Chudák Shikamaru si určitě říká, proč se vůbec stával ninjou, když mohl v klidu pozorovat mraky Laughing out loud

Hate is always foolish… and love, is always wise.
Always try, to be nice and never fail to be kind.

Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, Út, 2008-09-02 14:58 | Ninja už: 5967 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

hňhňhň...konečně další série od Ryuu...(samozřejmě že čtu bm, ale chápeš ne? xDD)...tak si jen říkám, kam to ta Hin spadla xDD máš to vážně peckový!

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele Alalka
Vložil Alalka, Po, 2008-09-01 17:44 | Ninja už: 5852 dní, Příspěvků: 1015 | Autor je: Prostý občan

zase konec v takovéhle chvíli? to mě tady jednoho dne zabije Smiling doufám, že bude brzy další, už se moc těším, píšeš vážně superně!

Obrázek uživatele Lilithka
Vložil Lilithka, Po, 2008-09-01 15:55 | Ninja už: 5770 dní, Příspěvků: 910 | Autor je: Prostý občan

Ryuuk to je dokonalé, ty máš vážně jiný styl psaní, ale o to originálnější a hlavně jsem si na tom smsla, napsala jsi to vážně skvěle, jéééé až už je tu pokráčko, jdu honem dál Smiling

Obrázek uživatele Ryuuka
Vložil Ryuuka, Po, 2008-09-01 15:35 | Ninja už: 5921 dní, Příspěvků: 757 | Autor je: Prostý občan

díky díky vám všem... Smiling pokračování je na cestě

Obrázek uživatele Katotoka
Vložil Katotoka, Po, 2008-09-01 15:23 | Ninja už: 5840 dní, Příspěvků: 1137 | Autor je: Prostý občan

Bezvadný!!!! Teda, to mě opravdu strhlo Laughing out loud

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Po, 2008-09-01 11:03 | Ninja už: 5903 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Ryuunko, ty víš, že je to skvělý, viď? Smiling Jo, jo, víš to, ale pořád tomu nechceš věřit. Já bych ti to vtloukla do té tvé culíkaté hlavičky, ale nechci být přehnaně agresivní. Eye-wink I když jestli toho pochybování nenecháš, možná k tomu budu nucena. Takže v rámci zachování svého zdraví a mé vesměs klidné povahy *vtip století... cholerici 4ever!!! xD* si zapamatuj, že PÍŠEŠ DOKONALE A HOTOVO!!! Smiling

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie

Obrázek uživatele KatuSHka
Vložil KatuSHka, Po, 2008-09-01 10:43 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 189 | Autor je: Prostý občan

má cenu to stále říkat Péťo? xD SI SKVĚLÁ A SKVĚLE PÍŠEŠ :0)

...

Obrázek uživatele Bzzzz Ketsueki_Gaara
Vložil Bzzzz Ketsueki_Gaara, Po, 2008-09-01 10:17 | Ninja už: 5780 dní, Příspěvků: 1936 | Autor je: Prostý občan

jů to je super... vážně píšeš skvěle a já už se strašně těším na pokráčko Eye-wink

Můj Valenth

Obrázek uživatele hinata-sempai
Vložil hinata-sempai, Po, 2008-09-01 10:02 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 790 | Autor je: Prostý občan

souhlasím! tenhle styl psaní, jsem ještě neviděla ale upřímně mě opravdu zaujal!! Smiling Na příští díle se určitě mrknu! Smiling

Obrázek uživatele Haruko Hime
Vložil Haruko Hime, Ne, 2008-08-31 20:18 | Ninja už: 6171 dní, Příspěvků: 961 | Autor je: Prostý občan

Co říct/napsat? Ty jsi prostě úžasná! Smiling
Tvůj styl psaní... to je balada Laughing out loud
Těším se na pokračování.